Viernes, 05 24 2024

Última actualitzacióDom, 22 Sep 2019 7pm

AULA VIRTUAL - La Psicoestimulació en la gent Gran / La Psicoestimulación en la tercera edad

CURS ON LINE
"La Psicoestimulació en la Gent Gran / La Psicoestimulación en la tercera edad"
 
 
És conegut per tots que és de vital importància en la gent gran el mantenir la ment activa per retardar l'aparició del deteriorament cognitiu.
 
En parlar de l'activació de la ment ens referim, no només a l'activació intel·lectual sinó també a l'activació emocional.
 
L'objectiu d'aquest curs és que l'alumne aprengui a desenvolupar adequadament tot el potencial intel·lectual, incloent la intel·ligència emocional del major.
 
És molt freqüent que les persones grans presentin un augment del grau de deteriorament cognitiu durant el procés d'hospitalització.
 
Es produeixen un gran nombre de síndromes i problemes geriàtrics associats al deteriorament cognitiu que provoquen una infinitat de dificultats en la relació de l'ancià tant amb el personal sanitari i socioeducatiu com amb els seus familiars.
 
Alguns d'aquests trastorns que es produeixen són transitoris i desapareixen o disminueixen quan el pacient torna al seu àmbit quotidià. No obstant això, en altres ocasions, el grau de deteriorament ha patit un increment i continua present.
 
Mitjançant el present curs l'alumne aprendrà a conèixer les diferents àrees cerebrals que es veuen transformades en la gent gran i les característiques específiques del deteriorament cognitiu i les demències.
 
Al llarg del curs es coneixeran les diferents tècniques d'estimulació cognitiva i emocional que es duen a terme amb la gent gran.
 
Formador/a: Cristina Castillo Mordillo és psicòloga i logopeda amb àmplia experiència docent i professional. Ha col·laborat en diversos cursos i tallers en centres de gent gran, elaborant i impartint activitats d'estimulació cognitiva, prevenció de la depressió i millora de la son. Ha col·laborat amb associacions de familiars i malalts d'Alzheimer i elaborat diversos manuals de temàtica relacionada amb la geriatria.
 
Destinataris/àries: professionals socioeducatius i sanitaris en l'àmbit de la gent gran (educadors/es socials, animadors/es socioculturals, psicòlegs/gues, auxiliars de geriatria,...), cuidadors/es, estudiants i qualsevol persona interessada en el tema.
 
Objectius:
- Aprendre a desenvolupar tot el potencial intel·lectual , incloent la intel·ligència emocional del major.
- Adquirir coneixements sobre les diferents àrees cerebrals i les seves transformacions en la tercera edat.
- Conèixer les característiques específiques del deteriorament cognitiu i les demències.
- Proporcionar tècniques d'estimulació cognitiva i emocional.
 
Programa:
Tema 1. Anatomia cerebral i funcions.
Tema 2. Habilitats cognitives bàsiques.
Tema 3. Envelliment cerebral.
Tema 4. Deteriorament cognitiu i demència.
Tema 5. El deteriorament cognitiu: factors que l'afavoreixen, diagnòstic i tractament farmacològic.
Tema 6. Entrenament cognitiu en la gent gran.
Tema 7. Intel·ligència emocional en la gent gran.
Tema 8. Trastorns conductuals en la gent gran.
 
Metodologia:
- Metodologia en línia: pdf, fòrum, correu electrònic,...
- Tutorització i atenció personalitzada.
- Avaluació contínua mitjançant les activitats periòdiques i final.
 
Quan?
Activitat amb matrícula continuada.
 
Idioma: català / castellà (a escollir pel/per la alumne/a).
 
Durada: 100 hores. Un cop matrculat/da es disposarà d'un termini de 6 mesos per finalitzar-lo; passat aquest temps caldrà renovar la inscripció, en aquest cas amb un descompte sobre el preu original.
 
Preu: 210€ (180€ per a estudiants, persones en situació d'atur i/o associats/ades de TISOC, prèvia acreditació de la situació).
 
Com i quan inscriure's?
Cal fer la inscripció mitjançant el formulari de matriculació que trobareu a la nostra Aula Virtual; un cop feta la inscripció cal fer el pagament de l'import corresponent al nº de compte que us indicarem dins el termini d'una setmana des de la data d'inscripció.
 
 

Contactar

  • 17005 Girona
  • Tel:  972 100 495

 

Está aquí: Home Llistat activitats formatives AULA VIRTUAL - La Psicoestimulació en la gent Gran / La Psicoestimulación en la tercera edad